Die Japan-Gesellschaft widmet sich der Weiterentwicklung deutsch-japanischer Beziehungen und setzt sich für eine Vertiefung des gegenseitigen Verständnisses zwischen Deutschland und Japan in einem globalen Kontext ein. Die Hauptziele der Gesellschaft sind (1) die Verbreitung des Wissens und die Verbesserung der Bildung mit Bezug auf Japan, (2) die Förderung des Interesses der Menschen in Japan an Deutschland und seiner Kultur sowie (3) die Weiterentwicklung des kulturellen und wissenschaftlichen Austausches zwischen Deutschland und Japan.
当 日本協会は、独日関係の更なる発展の為、またグローバルな規模で独日の相互理解を深める為に設立されました。この協会の主要な目標は、(1)日本に関する 知識を広め教育を向上する事、(2)日本人のドイツ及びその文化に対する興味を推進する事、(3)独日間の文化および科学交流を進展させる事です。
The Japan Society is dedicated to the enhancement of German-Japanese relationships and committed to deepening mutual understanding between Germany and Japan in a global context. The Society’s main objectives are (1) to promote learning and advance education with regard to Japan, (2) to promote the study of Germany and its culture by Japanese people and (3) to further cultural and scientific exchanges between Germany and Japan.
Präsident 会長 President | Prof. Dr. Klaus Lange, Regensburg |
Vizepräsidentinnen 副会長 Vice Presidents | Dr. Yukiko Nakamura, Regensburg Dr. Junko Yabuta, Hamamatsu |
Beirat 顧問会 Advisory Board | Prof. Dr. Hakusui Aoji, Kyoto Prof. Dr. Shoji Hamajima, Toyohashi Prof. Dr. Seiichiro Hangai, Tokyo Prof. Dr. Shigehiko Kanaya, Nara Prof. Dr. Naoji Kimura, Tokyo Prof. Shigekazu Kusune, Kanazawa Prof. Dr. Mari Maeda-Yamamoto, Tsukuba Prof. Dr. Kazuharu Mizuno, Kyoto Prof. Dr. Toshiharu Nagatsu, Nagoya Prof. Dr. Jun Nishihira, Ebetsu Prof. Dr. Takuya Saito, Sapporo Prof. Dr. Yoshihiro Takeuchi, Otsu Prof. Dr. Till Weber, Naha |
Der Wald, in dem die Götter wohnen - 神宿る森 - The Forest Where the Gods Dwell
Professor Mari Maeda-Yamamoto, University of Tsukuba and National Agricultural and Food Research Organization (NARO), has been involved in research into the effects of food on health for many years. She seeks to contribute to the fields of food, health and agriculture from a broad perspective.